Juf Anneke en Juf Jeanet

In ons hechte team waar een goede mix is van jong en oud, gaan we er samen voor om het beste uit de leerlingen te halen. We leren van elkaar, er is een open sfeer en we delen lief en leed binnen het team. Deze openheid en gevoel van vertrouwen stralen we uit naar de leerlingen en ouders.

Nieuwe leerlingen, ouders en leerkrachten voelen zich direct welkom op de Westermarskoalle. Onze school is voor ouders laagdrempelig en we zijn als leerkrachten open en benaderbaar voor ze. Dat vinden we belangrijk, want samen hebben we een doel: het welzijn van de kinderen. De thuissituatie en school staan niet los van elkaar. Met elkaar bespreek je wat goed is voor het kind, zowel qua leren als in de sociale ontwikkeling. Ouders zijn altijd welkom op school voor een persoonlijk gesprek. In de onderbouw organiseren we ook regelmatig een kijkdag in de klas. Dat zijn leuke momenten voor iedereen.

De leerlingen hebben ook een groot gevoel van “samen”. Leerlingen leren en werken veel met elkaar samen. Zelfstandig op het grote leerplein of in de klas. We willen de leerlingen kennis meegeven waar ze iets aan hebben in de maatschappij. En dat is meer dan alleen rekenen en lezen. Goede sociale omgangsvormen, respect voor elkaar, ICT-vaardigheden en wereldwijsheid zijn minstens zo belangrijk. Een positief zelfbeeld vormt hierin de basis. Je mag zijn wie je bent. Leerlingen krijgen bij ons veel zelfvertrouwen bij het ontdekken en ontwikkelen van hun talenten tijdens de talentenworkshops. Een mooi voorbeeld hoe wij ons onderwijs inrichten.