Rianna Hilarius-Knobbe

Mijn man en ik zijn echte Jousters en hebben dus ook in Joure op school gezeten. Maar de keuze voor een school is wat ons betreft nog moeilijker dan een huis kopen. Het is best spannend om een keuze te maken voor de jaren die er echt toe doen voor je kinderen. We zijn er helemaal blanco in gegaan en hebben ons gevoel en dat van de kinderen erg laten meewegen. We hebben drie scholen bezocht, maar bij de Westermarskoalle waren we direct “verkocht”. De sfeer is zo prettig en het gebouw lekker fris, opgeruimd en modern. Bij de kennismaking werden we zeer hartelijk ontvangen door de directeur en de leerkrachten. De kinderen mochten even meekijken in de groep en ze voelden zich direct thuis. We vonden het ook heel fijn dat de directeur de tijd voor ons nam en interesse toonde in ons als gezin. Daaruit sprak al een grote saamhorigheid. Wij waren echt welkom!

Het openbaar onderwijs sprak ons zeer aan, ondanks dat we zelf niet op een openbare school hebben gezeten vroeger. Openbaar onderwijs gaat over de hele maatschappij, onbevooroordeeld en met een open mind. Alles kan besproken worden en het was voor ons dan ook letterlijk een openbaring. Het is de maatschappij in het klein, de wereld waarin onze kinderen later ook in terecht komen. Ik vind het belangrijk dat ze met een open blik naar de wereld kunnen kijken, met respect voor iedereen in de samenleving.

Ieder kind mag zichzelf zijn en de leerkrachten zien de kinderen heel goed in hun eigen “ik”. Dat zie je ook terug in het talentonderwijs hier op school. Kinderen krijgen volop de ruimte voor hun talenten. Ze worden “beloond” als ze hun werk af hebben met tijd voor de dingen die ze echt leuk vinden en niet met extra opdrachten. Een goede balans tussen inspanning en ontspanning. We brengen onze dochter, en straks ook onze zoon, hier echt vol vertrouwen.